いらっしゃいませ :)

いらっしゃいませ。 :)
good looking blogworms
Sila tinggalkan link anda di chatbox, ya? Terima Kasih. :)

Sunday, January 23, 2011

Lagu Comel yang Pasti Melekat dalam Kepala (Mungkin)

Assalamualaikum!

Lama betul tak update blog. Sibuk la kata kan. HAHAHA. *Sibuk la sangat. :P Okay, sambung cerita. Tadi, masa tengah bosan, Leelee pun cari la lagu dalam versi music box. Teringat pula nak buat music box sendiri. Leelee pun cari la video pasal nak buat music box. Lepas tu, terjumpa la satu video pasal barang nak buat music box. Leelee pun klik la link kat video tu punya description dan link tu membawa ke laman web Thinkgeek.

Laman web tersebut merupakan sebuah laman web yang menjual barang barang hadiah dan macam-macam lagi. Pernah dengar kan? Alaaa, yang ada jual baju gitar tuu. Haaa, kan kannn? :) Leelee pun tengok la bahagian barang yang harganya kurang dari $10. Ya la, mana tau, kot kot ada yang berkenan. Tak la mahal sangat. Tiba-tiba, Leelee terjumpa satu keychain dari JEPUN, keychan EDAMAME! Comel, ada 12 muka. EDAMAME bermaksud kacang soya yang muda, yang warna hijau.


Kat bawah description pasal keychain tu, Leelee terjumpa pulak video EDAMAME ni. Lagu dia, comel sungguh amat. Suka sukaaaa! Melekat terus dalam kepala. Alahai~ Ni la video tu. Dengar tau!



Nak tengok video tu lagi besar? Klik SINI

Kanji lyric ;
ある朝 エダマメ 枕元に 

つまんでみました 顔がついてました (コンニチハー)

まめつまめ 
まめつまめ 
まめつまめ
エダマメつまめ

わたくし 仲間が いたりします
ろうにゃく なんにょで 幅広いですから (集合! )

まめつまめ
まめつまめ
まめつまめ
エダマメつまめ

お前たち
よ~く聞いてね エダマメとは 大豆なのじゃ  (エー)
メチオ二ンという成分が 含まれておる
これは 肝臓に良い 効 果が
あるのじゃ~!
長老、時間でし!
えっ、もう?!

こうして ボクらは 仲良くなり
みんあで ワイワイ 盛り上がったんです! (フィーバー)

まめまめま (フィーバー フィーバー) 
めまめまめ (フィーバー フィーバー)
まめまめま 
めまめまめまめ

まめつまめ (まめ まめ)
まめつまめ (まめ まめ)
まめつまめ 
エダマメつまめ

Romaji lyric ;
Aru asa EDAMAME makura moto ni

Tsumande mimashita kao ga tsuitemashita (KONNICHIWA!)

Mame tsumame
Mame tsumame
Mame tsumame
EDAMAME tsumame

Watakushi nakama ga itarishimasu
Rounyoku nannyode haba hiroi desu kara (shugo!)

Mame tsumame (mame mame)
Mame tsumame (mame mame)
Mametsumame
EDAMAME tsumame

Omae-tachi
Yo~ku kiite ne
EDAMAME to wa daizu na no jya (e~)
MECHIONIN to iu seibun ga fukumarete oru
Kore wa kanzo ni yoi ko kaga
Aru no jyan~
Chourou, jikan desu!
E~, mou?!

Koushite BOKUra wa naka yoku nari
Minna de WAIWAI moriagatta n desu (FIVA!)

Mame mame ma,  (FIVA FIVA)
Mema mema me,  (FIVA FIVA)
Mame mame ma,
Mema mema mema me

Mame tsumame  (mame mame)
Mame tsumame  (mame mame)
Mame tsumame
EDAMAME tsumame

Kyaaa, suka la part "mame mame" tu. Hihihihi. Penat jugak cari sebutan kanji tu. Fuhhh. ;D

P/S : Nanti Leelee jenguk blog hangpa na. Bila-bila free nanti. ;bb

3 kelopak bunga.:

ayienchan said...

kawaiii :)

Laptop Jogja said...

artinya...:)

link blog ini sudah dimasukkan ke http://blogtoshare.tk/blog/roda-link-satu, jika berkenan mohon dipasang di sidebar blog ini atau di halaman khusus, link http://www.kedai-muslim.com/ dengan nama Laptop Jogja. makasih.

tuker link berputar http://www.kedai-muslim.com/ dan http://blogtoshare.tk/ moga manfaat.

atikNAOshi said...

hahaha..alahai comelnya :)